Het recept voor de lekkerste ijsjes



Recept chocolade ijs

ingrediënten:

8 porties

150g suiker
250 ml melk
1/4 theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
3 eidooiers, licht losgeklopt
50g pure chocola, in stukjes
500 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1 Meng de suiker, melk, zout en cacaopoeder in een steelpan op middelhoog vuur. Blijf voortdurend roeren. Breng zachtjes aan de kook.

2 Doe de eidooiers in een kommetje. Schenk geleidelijk 125 ml van de warme mix en doe weer terug in de pan. Warm door tot het dikker wordt, maar laat het niet koken.
3 Haal van het vuur en roer de stukjes chocola erdoor, tot de chocola gesmolten is. Schenk dit in een gekoelde kom en zet ongeveer twee uur in de koelkast tot het koud is, af en toe roeren.
4 Als het chocolademengsel helemaal is afgekoeld, roer dan de slagroom en vanille erdoor, schenk in een ijsmachine en vries in volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Recept pecannoten ijs

ingrediënten:

16 porties

5 eetlepels gehakte pecannoten
1 eetlepel boter
200g donkerbruine basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
175 ml melk
175g extra dikke room (vetgehalte 50%)
125 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1 Bak de pecannoten in een kleine pan op middelmatig vuur in boter tot ze lichtbruin zijn, voortdurend roeren. Zet apart.
Meng in een kleine sauspan op laag vuur de bruine suiker, eieren, melk en 175ml room tot het een glad geheel is. Breng zachtjes aan de kook, roer regelmatig en kook nog 2 minuten door. Haal van het vuur en roer de resterende room, vanille en pecannoten erdoor.
Schenk in de ijsmachine en laat bevriezen volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.

 

Recept sorbet

ingrediënten:

6 porties

1 grote handvol (ong. 12-15) aardbeien

1 tros (ong. 5) bananen

Bereidingswijze:

Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Pel de bananen. Snij het fruit in kleine stukjes en doe elk apart in diepvriesbakjes of zakjes. Zet minstens 2 uur of een nacht in de vriezer. Voor aardbeiensorbet doe je de bevroren aardbeien in een blender en pureer tot een glad mengsel. Serveer direct. Herhaal het proces met de bananen voor bananensorbet. Het pureren zal wel iets langer duren. Je kunt ook een combinatie doen van aardbeien en banaan!

 

 


Kijk hier zijn wat hele (koude)lekkere voorbeelden