Het overheerlijke recept van chocolademousse en bonbons                                                                 

 

 

Recept chocolade bonbons

De ingrediënten zijn: 150g witte chocolade, 150g melk chocolade, 500g puur chocolade, 200g slagroom, 80g suiker, 60g roomboter, scheutje likeur, 4 druppeltjes pepermunt. Twee genaches als vulling: melkchocolade met likeur, witte chocolade met pepermunt. ( Een crémerige vulling).

Verdeel de slagroom en suiker over twee pannetjes en breng het aan de kook. Doe het vuur uit en laat de witte en melk chocolade er in smelten. voeg de likeur en de pepermunt druppels toe. Wat roeren en laat de roomboter erbij smelten. Blijf zelf soms even proeven :). Beide ganaches zijn klaar. Tempereer nu de pure chocolade. 2/3 van de chocolade au bain marie laten smelten (tot ca.45 graden). Als dat gelukt is voeg je de rest van de chocolade au bain marie toe en laat dat ook smelten. Blijf roeren tijdens het  smelten. De temperatuur zakt tot ca. 32 graden.Giet de chocolade in een mal. En laat het er weer uit lopen in je bakje. Verwijder overtollige chocolade.zet de mallen in de koelkast. Doe beide genaches in een arparte spuitzak. Haal de mallen uit de koelkast en vullen maar! Laat genoeg ruimte over voor de bodem. Zet ze voor een uurtje in de koelkast. haal ze er dan weer uit en giet de chocolade er over voor de bodem. Het overtollige verwijderen. Tik de luchtbelletjes eruit. Door het voorzichtig op de tafel te laten vallen. Zet het dan weer in de koelkast voor een nachtje. De volgende dag kun je ze er uithalen. Hoe beter je de overtollige chocolade hebt verwijdert hoe beterde bonbons los laat.Eet smakelijk!

Recept chocolademousse

De ingrediënten zijn: 150g pure chocolade 78%, 2 eieren, 50g witte basterd suiker, 200ml slagroom.

  1. Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  3. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
  4. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
  5. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
variatietip:

Geef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren. Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade.

Tip:

Let op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

   Hier zijn wat mooie en lekkere voorbeelden

Maak jouw eigen website met JouwWeb